La quarta revolució industrial és una revolució definida per l’augment de diverses tecnologies; especialment la intel·ligència artificial i la robòtica.

Hi va haver nous canvis socials i econòmics, el naixement del primer capitalisme i el desenvolupament dels primers imperis globals (portuguès, espanyol, holandès, francès i, al segle XIX, l’imperi britànic amb una segona globalització).

Aquesta revolució consta de diferents fases:

Fase 1 → Basada en l’energia del vapor, que permetia les grans fàbriques o noves formes de transport terrestre i marítim.

Fase 2 → Basada en l’electricitat, revolucionava la producció industrial i el transport, així com millores en la qualitat de vida en algunes societats.

Fase 3 → Basada en les tecnologies de la informació i, així, el gran desenvolupament telefònic, la implantació d’internet; un canvi radical en les comunicacions i les formes de relació social entre els humans.

Al mateix temps apareixien noves tecnologies i s’elaboraven nous materials que avui encara se continuen desenvolupant en el que hem anomenat la 4a Revolució Industrial.

Aquesta, Principalment, es va dur a terme a Bosch i a Alemanya.

Característiques Principals:

Aquesta quarta etapa es caracteritza per una fusió de tecnologies, actualment en prova o que s’estan desenvolupant.

Aquestes són: Connectar Màquines, peces de treball i sistemes, creen xarxes de sistemes intel·ligents, etc.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.