ENTREVISTA A DANI CHIRVECHES

En Dani va nèixer el 28 d’agost de 1979. Després d’aquesta entrevista, podem veure que no han canviat gaires coses, ja que al ser del 1979 no ha evolucionat gaire la manera en la qual es vivia abans respecte ara.

En Dani en aquest cas ens explica que ell ha tingut molta sort en poder gaudir d’unes bones vacances d’estiu, ja que té un apartament a la platja i el poble del seu pare, hi ha gent que en aquella època no tenia la sort de poder anar a la platja fàcilment, perquè no hi havia gaires recursos, en canvi, actualment hi ha mitjans de transports i podem traslladar-nos més fàcilment que abans.

Una de les altres coses que han canviat respecte ara és que abans les famílies acostumaven a viure juntes compartint casa, en aquest cas la tieta de la seva mare vivia amb ells. Actualment, les famílies exepte casos puntuals viuen per separat, és a dir, pares i fills (no independitzats).

Ens explica que al treballar de mecànic, ha vist l’evolució dels cotxes i al llarg dels anys han canviat molt, perquè cada cop hi ha més recursos.

En aquella època la família d’en Dani escalfaven casa seva amb calefacció de carbó, en canvi, ara s’utilitzen calderes que funcionen a través de gas.ENTREVISTA A RAQUEL GUTIÉRREZ

La Raquel va néixer el 20 d’agost de 1980, Després d’aquesta entrevista, podem veure pocs canvis perquè la manera de viure l’any 1980 no ha canviat gaire en comparació amb l’actual.

L’única diferència que hi ha entre l’any 80 en comparació en l’època actual en l’educació és que el format d’estudis ha canviat, abans la primària era fins a 8è, com ara seria 1r i 2n ESO.

Una de les altres coses que han canviat és que ara als 18 anys la gent es treu el carnet de cotxe, en canvi abans no tenien pressa per tenir cotxe, com la família de la Raquel, els seus pares no han tingut ni tenen cotxe. Per això anaven a l’escola caminant, ja que mancaven de mitjans de transport, però tot i així no els hi suposava una dificultat pel fet que l’escola estava a prop de casa.

La casa on convivia amb la seva família era un lloc molt acollidor, ja que tenien habitacions separades, un menjador i un pati gros. La relació amb els seus germans era i continua sent bona, tot i que a vegades tenien diferències.

Categories: Entrevistes

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.